Paprastoji turistinė viza išduodama Lietuvos Respublikos piliečiams, užsienio šalių piliečiams ir asmenims be pilietybės trumpalaikiam buvimui šalyje turizmo tikslais (kultūros renginių, įžymių vietų lankymas, ekskursijos) pagal Rusijos turizmo paslaugų įmonės patvirtinimą apie užsienio turisto priėmimą.

Maksimalus buvimo Rusijoje pagal turistinę vizą laikotarpis negali viršyti 30 parų.

Suteikia galimybę įvažiuoti trumpalaikėms verslo deryboms, dalyvauti parodose, aukcionuose, taip pat medicininėms konsultacijoms ar tyrimams. Tokiu atveju patvirtinimo apie užsienio turisto priėmimą skiltyje „Kelionės tikslas“ nurodomas „tikslinis turizmas“, o viza išduodama tokiam dienų skaičiui, kuris yra būtinas kelionės tikslui įgyvendinti ir kuris nurodytas buvimo patvirtinime (bet ne daugiau kaip 30 dienų).

Turistinė viza išduodama vienkartiniam arba dvikartiniam įvažiavimui į Rusijos Federaciją.

Dvikartinė turistinė viza išduodama užsienio piliečiui tik tokiu atveju, jeigu pagal dokumentus numatyta, kad buvimo Rusijoje metu bus lankomos kaimyninės su Rusija šalys arba šalys, iš kurių grįžtama per Rusijos teritoriją. Šiuo atveju maršrutas turi būti nurodytas turistiniame kelialapyje (arba priimančios Rusijos įstaigos išduotame patvirtinime apie užsienio turisto priėmimą).

Maksimalus buvimo Rusijoje pagal turistinę vizą laikotarpis negali viršyti 30 parų.

Dėmesio! Medicinos draudimo polise turi būti nurodyta:

  1. sutarties sudarymo data;
  2. poliso numeris;
  3. draudėjo vardas, pavardė;
  4. draudiko rekvizitai;
  5. poliso galiojimo laikas turi padengti visą buvimo Rusijos teritorijoje laikotarpį;
  6. sveikatos priežiūros ir medicininio transportavimo paslaugų, įskaitant palaikų pervežimą, sąrašas;
  7. draudimo galiojimo teritorija – visas pasaulis arba Rusijos Federacija, Europa, įskaitant Rusiją);
  8. draudiko parašas.

Nepriimami nagrinėti draudimo polisai, patvirtinimo raštai, kuriuose nėra minėtų duomenų, formuliarai su draudimo bendrovių antspaudais ir t.t.

Vizų centrai, įgyvendindami Rusijos vizų įforminimo proceso spartinimo ir supaprastinimo strategiją, Lietuvos bei kitų valstybių piliečių pageidavimu  plečia teikiamų paslaugų spektrą.

Asmeniškai besikreipdami į Vizų centrus dėl įprastos turistinės vizos įforminimo, Jūs galite pasinaudoti Paslaugų paketu „Įprastas“ arba Paslaugų paketu „Privilegijuotas“ pagal Vizų centrų išskirtinį kainos pasiūlymą*:

Paslaugų paketas „Įprastas“ HideShow

išsamiau čia

Jei nusprendėte pasinaudoti Paslaugų paketu „Įprastas“, vienkartinės arba dvikartinės turistinės  vizos įforminimo reikmėms Jūs turite pateikti:

  1. Patvirtinimą apie turisto priėmimą, kurį išdavė Rusijos organizacija, vykdantį turistinę veiklą (originalą) , duomenys apie kurią įtraukti į Vieningojo  Rusijos Federalinio turizmo operatorių registrą.
  2. Užsienio pasą, kuriame yra ne mažiau kaip 2 švarūs puslapiai vizoms, galiojantį 6 mėnesius po vizos galiojimo laiko pabaigos;
  3. Paso kopija;
  4. Vizų anketą, užpildytą svetainėje visa.kdmid.ru , atspausdintą ir pasirašytą asmeniškai pareiškėjo;

Vizų centre Jūs galite pasinaudoti vizų anketos pildytmo paslauga .

  1. Spalvotą 3,5x4,5 cm dydžio nuotrauką šviesiame fone, su aiškiai matomu veidu iš priekio, be akinių užtamsintais stiklais ir be galvos apdangalų; Nuotraukos turi būti padarytos ne anksčiau nei likus 6 mėnesiams iki dokumentų vizai gauti pateikimo datos ir turi atitikti pareiškėjo išvaizdą!
  2. Kelionės draudimo polisą, galiojantį Rusijos Federacijos teritorijoje, apimantį vizos galiojimo laiką, išskyrus atvejus, pagrįstus abipusiškumu (kopiją);
  3. Atkreipkite dėmesį! Jeigu Jūs nesate Lietuvos Respublikos pilietis  arba esate asmuo be pilietybės , rekomenduojame patikslinti Jūsų vizos forminimo sąlygas pas Rusijos vizų centro skambučių centro  operatorių..

 

Prieš pateikdami dokumentus, atidžiai susipažinkite su Paslaugų paketo „Įprastas“ įkainiais.

 

Paslaugų paketas „Privilegijuotas“ HideShow

išsamiau čia

Jei nusprendėte pasinaudoti Paslaugų paketu „Privilegijuotas“, vienkartinės arba dvikartinės turistinės vizos įforminimo reikmėms Jūs turite pateikti:

  1. Užsienio pasą, kuriame yra ne mažiau kaip 2 švarūs puslapiai vizoms, galiojantį 6 mėnesius po vizos galiojimo laiko pabaigos;
  2. Spalvotą 3,5x4,5 cm dydžio nuotrauką šviesiame fone, su aiškiai matomu veidu iš priekio, be akinių užtamsintais stiklais ir be galvos apdangalų; Nuotraukos turi būti padarytos ne anksčiau nei likus 6 mėnesiams iki dokumentų vizai gauti pateikimo datos ir turi atitikti pareiškėjo išvaizdą!
  3. Kelionės draudimo polisą, galiojantį Rusijos Federacijos teritorijoje, apimantį vizos galiojimo laiką, išskyrus atvejus, pagrįstus abipusiškumu (kopiją);
  4. Jeigu Jūs nesate Lietuvos Respublikos pilietis  arba esate asmuo be pilietybės , rekomenduojame patikslinti Jūsų vizos forminimo sąlygas pas Rusijos vizų centro skambučių centro  operatorių...

Vizų centre Jūs galite pasinaudoti vizų anketos pildytmo paslauga  .

Prieš pateikdami dokumentus, atidžiai susipažinkite su Paslaugų paketo „Privilegijuotas“ įkainiais.

 

Atkreipkite dėmesį! Konsulinė įstaiga turi teisę pareikalauti papildomų dokumentų vizai įforminti, pakviesti pokalbiui arba padidinti vizos forminimo terminą.

Konsulinė ir aptarnavimo rinkliava gali būti sumokėta tiesiogiai vizų centre.

Atkreipkite demesį! Jeigu Jūs nesate Lietuvos Respublikos pilietis, papildomai reikia pateikti:

1. Albanijos, Airijos, Bahreino, Egipto, Haičio, Japonijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Jungtinės Karalystės, Korėjos Respublikos, Lesoto, Libijos, Makedonijos, Malio, Meksikos, Naujosios Zelandijos, Omano, Pusiaujo Gvinėjos, Pietų Afrikos Respublikos,Saudo Arabijos, Siera Leonės, Venesuelos piliečiams - leidimą laikinai būti Lietuvos Respublikoje (ilgiau nei 90 dienų).

Remiantis nacionaliniais teisės aktais, dokumentais, patvirtinančiais ilgalaikį buvimą Lietuvos Respublikoje gali būti laikomi studijų arba darbo vizos, leidimai dirbti, leidimai laikinai gyventi.

2.Alžyro, Angolos, Afganistano Islamo Respublikos, Bangladešo, Čado, Etiopijos, Gruzijos, Indijos, Irako, Irano, Kinijos, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, Nepalo, Nigerijos, Pakistano, Ruandos, Sirijos Arabų Respublikos, Somalio, Šri Lankos, Vietnamo piliečiams – leidimą nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje arba jam prilyginamą dokumentą.

 

Paslaugų paketo „Įprastas“ įkainiai

Taikoma Lietuvos ir Europos Sąjungos šalių piliečiams

Nagrinėjimo terminas Rinkliava už konsulinių veiksmų atlikimą Aptarnavimo  kaina Iš viso
(su PVM)
Papildomos paslaugos
Vienkartinė arba dvikartinė   viza       Pristatymas kurjeriu* 
8-10 darbo dienų 35 EUR  30 EUR  65 EUR +9,99 EUR 
3-4 darbo dienų ** 70 EUR  30 EUR  100 EUR  +9,99 EUR

* Daugiau apie pristatymo kurjeriu sąlygas skaitykite čia 

Atkreipkite dėmesį! Jeigu Jūs nesate Lietuvos Respublikos pilietis  arba esate asmuo be pilietybės , rekomenduojame patikslinti Jūsų vizos forminimo sąlygas pas Rusijos vizų centro skambučių centro operatorių..


Norėdami užpildyti anketą, pereikite į svetainės puslapį visa.kdmid.ru


Anketos pildymas

Rusijos vizų centre galite pasinaudoti vizos anketos pildymo paslauga. Paslaugos suteikimo mokestis imamas papildomai prie aptarnavimo rinkliavos ir siekia 2,9 EUR (su PVM)*. Šios paslaugos galite paprašyti teikdami dokumentus vizai gauti.

*  Aptarnavimo rinkliavos nemoka asmenys su negalia ir juos lydintys asmenys (su gydytojo išrašu).